Scurtă prezentare a comunei Micfalău          

Înființată în anul 2004, comuna Micfalău se situează la vest de Munţii Baraolt și la est de Munţii Bodoc. Numele comunei provine de la numele familiei Mikó, pe vremuri proprietara pământurilor din această regiune. Miko Ujfalu se pomenește pentru prima dată in registrul satului din 1768. În secolul al XIX-lea, la hotarele comunei, pe partea dreaptă a Oltului, au fost deschise spre exploatare cariere de andezit asigurând până în zilele noastre traiul decent pentru mulţi muncitori. Din aceasta ramură industrială s-a dezvoltat cioplitul în piatră.

Deosebita activitate didactică a profesorul Fejér Ákos este motivul care a determinat autoritățile să dea şcolii generale din comună numele profesorului. Amintirea profesorului este păstrată şi prin bustul realizat în cinstea lui

Unul dintre cele mai cunoscute izvoare de apă minerală din Micfalău este izvorul Bedő. Comuna este însă foarte bogată şi în alte izvoare minerale: Gazsi, Sós, Sorbá, Cseszkó, Szimion, Csángó.

Viaţa socială din Micfalău este foarte activă. Viaţa comunității este organizată de Asociaţia Fejér Ákos, Asociaţia Tineri pentru Micfalău, respectiv Asociaţia Nagykürt 1995. Majoritatea locuitorilor comunei lucrează în carierele de piatră din zonă, dar există și alți întreprinzători care asigură locuri de muncă sătenilor în domeniul construcţiilor şi al prelucrării lemnului, un loc important ocupând-o şi agricultura.

Tradiţiile joacă un rol de seamă în viața culturală a comunei Micfalău: stropitul, evenimentele specifice paştelui şi culesului viilor. Comuna poate fi mândră datorită mâncărurilor specifice locale: ,, Creanga împodobită” din Micfalău, o curiozitate pentru toţi vizitatorii, este marcă înregistrată.

Posibiltăţi LEADER în Micfalău:

În ultima perioadă în Micfalău s-au făcut paşi foarte importanţi în dezvoltarea comunei: s-a construit reţea de apă potabilă şi de gaz, este în construcţie reţeaua de canalizare şi tabăra Serviciului de Ajutor Maltez aflat într- un peisaj pitoresc. Frumusețile neprețuite ale naturii sunt obiective semnificative în turismul de odihnă. Totodată există şi condiţii optime pentru construirea unor ferme specifice. Vizitatorii de pe alte meleaguri își pot delecta ochiul cu elementele specifice oferite de casele tradiţionale. Capodoperele cioplitorilor în piatră din Micfalău se bucură de admirația vizitatorilor peste tot. Izvoarele minerale pot asigura o bază pentru turismul balnear.